آغاز حمایت از کارگران نخبه با اجرای آیین نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی»
دهقانی خبر داد؛
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از آغاز حمایت از کارگران نخبه با اجرای آیین نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی» در سال جاری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری ویکی بلاگ، همزمان با روز جهانی کارگر، نشست هم اندیشی رییس بنیاد ملی نخبگان با منتخبان سی و پنجمین جشنواره امتنان از کارگران نخبه، گروه های کار و واحد های نمونه برگزار شد.
روح الله دهقانی در جمع کارگران نخبه برگزیده در جشنواره امتنان با اشاره به مفهوم نخبگی محدود به قشر دانشگاهی نبوده و جامعه کارگری برجسته ترین نخبگان کشور را به خود دیده است، افزود: تلقی عموم جامعه از نخبگان، افرادی است که دانشگاهی هستند، در حالی که نخبه محدود به قشر خاصی از جامعه نبوده و جامعه کار و کارگری ما بهره مند از وجود افرادی است که با تلاش، خلاقیت و نوآوری خود مفهوم تازه ای به نخبگی بخشیده اند.
وی با تاکید بر این که می بایست تعریف و بیان جامعه از کارگر نخبه شفاف و تبیین شود، ادامه داد: در ادبیات و باور عمومی ما، کارگر کسی است که کار یدی و خدماتی انجامی می دهد، در حالی که عمده حاضران در این جمع از فارغ التحصیلان دانشگاهی و پژوهشگر هستند. پس یک مفهوم عمومی از کارگر داریم و یک مفهوم تخصصی، اما به طور کلی تلقی و تعریف دقیقی از مفهوم کارگر وجود ندارد و کامل نیست
دهقانی با تاکید بر این که تشویق و سوق دادن همه جامعه به کارآفرینی، صحیح نیست، ادامه داد: اشتغال جامعه به مشاغل گوناگون در جامعه را می توان دو دسته دانست؛ دسته اول، اشتغال فرد کارآفرین و دسته دوم، افرادی که برای یک شرکت، سازمان یا صنعت کار می کنند. قبلاً هم بار ها تاکید کرده ام که تشویق و سوق دادن همه افراد جامعه به کارآفرین شدن یک اشتباه بزرگ راهبردی است.
وی گفت: کارآفرینی در نگاه اول یک مقوله شیک به نظر می رسد، اما تمام نیاز کشور را پوشش نمی دهد و لزوما به استعداد علمی ربط ندارد، بلکه ریسک پذیری بالا، تعاملات تجاری و … را طلب می کند. در مقابل، افرادی هستند که خداوند استعداد های دیگری را در اختیارشان قرار داده از جمله توانایی ایده پردازی، تحلیل و تفکر، تعمق و ریزبینی و بسیاری از ظرفیت های دیگر که تشویق چنین فردی به کارآفرین شدن، قطعا اشتباه است. بلوغ انسان این است که توانمندی خود را بشناسد و در موقعیت مناسب به کار ببندد.
به گفته وی، وقتی به فردی کارگر نخبه اطلاق می کنیم، منظور ما افرادی است که از توانمندی و ویژگی های منحصر به فردی برخوردارند و در مجموعه خود یک نیاز را بسته به توانمندی ها و استعدادهایشان تامین می کنند.
دهقانی با بیان این که بسط مفهوم نخبگی از محیط صرفاً آکادمیک و دانشگاهی به تمامی حوزه های نخبه پذیردر بنیاد ملی نخبگان به طور جدی دنبال می شود، ادامه داد: به دنبال بسط مفهوم نخبگی از محیط دانشگاهی هستیم. صرفا کسی که در دانشگاه است، نخبه شمرده نمی شود و سایر حوزه ها مانند صنعت، فرهنگ و هنر، مدیریت و کارآفرینی برخی از ساحت هایی هستند که با تدوین آیین نامه هایی در بنیاد ملی نخبگان، حوزه های جدید شناسایی و معرفی نخبگان خواهند بود.
رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان این که نخبگان کارگری، پیش قراولان حوزه نخبگانی کشور هستند، ادامه داد: نوآوری چندین محیط دارد و در بستر های مختلفی شکل می گیرد. نوآوری انواع مختلفی دارد که از جمله آنها می توان به نوآوری در فرآیندها، نوآوری در محصول، نوآوری های برافکن و نوآوری های بهبوددهنده اشاره کرد. نوآوری ها در بستر مناسب خود رشد می یابند.
دهقانی با بیان این که ایده های نوآورانه و بهبود دهنده به دست نخبگان درون هر سازمان اتفاق می افتد، افزود: یکی از دلایلی که صنعت ما در برخی موارد نسبت به دانشگاه ها احساس خوب ندارد همین جا است. نوآوری در صنعت قید ها و الزاماتی دارد که فرد نخبه دانشگاهی ممکن است ممکن است با آنها آشنا نباشد. همین باعث می شود که نوآوری دانشگاهی به تنهایی در بهبود صنعت کارآمد نیافتد؛ بنابرای نوآوری های درون سازمانی فقط توسط افرادی می تواند تاثیرگذار باشد که در آن سازمان فعالیت می کنند.
وی با اشاره به تدوین آیین نامه نخبگان درون سازمانی در همین راستا افزود: با توجه به اهمیت بالای نخبگان و متخصصانی که در دل صنعت فعالیت می کنند، امسال آیین نامه نخبگان درون سازمانی تدوین و اجرا خواهد شد. نخبه همان کارشناسی است که در یک صنعت، یک فرآیند را اصلاح می کند، یک محصول جدید ارایه می دهد، استانداردی را پیاده سازی می کند و صد ها برابر هزینه ای که برای خودش می شود به آن صنعت سود می رساند، قطعاً مصداق نخبگی است و بر همین اساس، بنیاد ملی نخبگان برنامه دارد تا آیین نامه ای را با هدف حمایت از نخبگان درون سازمانی یا به اصلاح عام کارگران نخبه، تدوین و اجرا کند.
دهقانی ادامه داد: معتقدم نگهداشت نیروی انسانی نخبه کار، نسبت به سایر حوزه ها ارجحیت دارد و امیدوارم دوره بعدی که این نشست برگزار می شود، فرآیند شناسایی ارزیابی و حمایت از نخبگان درون سازمانی و دیگر حوزه ها همچون نخبگان کارآفرینی و مدیریت، صنعت، فرهنگ، هنر و دیگر حوزه ها برقرار شده باشد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آغاز حمایت از کارگران نخبه با اجرای آیین نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی»" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آغاز حمایت از کارگران نخبه با اجرای آیین نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی»"، کلیک کنید.