امارات، آذربایجان و برزیل ایتلاف آب وهوایی تشکیل می دهند
امارات، آذربایجان و برزیل – میزبان های گذشته و آینده مذاکرات اقلیمی سازمان ملل متحد – روز گذشته (سه شنبه) اعلام کردند در حال تشکیل یک ایتلاف سه جانبه (تروییکا) با هدف زنده نگه داشتن هدف کاهش گرمایش زمین تا یک و نیم درجه سانتیگراد هستند.
به گزارش ویکی بلاگ، امارات میزبان کنفرانس کاپ28 (COP28) سال گذشته در دبی بود در حالی که آذربایجان میزبان اجلاس امسال و پس از آن برزیل میزبان سال 2025 خواهد بود.
این سه کشور موظف شده اند با همکاری یکدیگر روی نقشه راهی برای محدود کردن گرمایش زمین همکاری کنند.
به گزارش یورونیوز، طبق برآوردهای سازمان ملل با در نظر گرفتن تعهدات فعلی آب و هوایی، جهان همچنان در مسیر گرمایش بین 2.5 تا 2.9 درجه سانتیگرادی در طول این قرن قرار دارد.
بنابر مطالعات «مجمع بین المللی تغییرات اقلیم (IPCC) سازمان ملل متحد» رسیدن به هدف 1.5 درجه افزایش دما برای جلوگیری از اثرات ویرانگر تغییرات اقلیمی ضروری است.
میزان گرم شدن زمین در طولانی مدت اکنون در مقایسه با دوران پیشاصنعتی زمین، پیش از انقلاب صنعتی و دورانی که بشر هنوز استفاده از سوخت های فسیلی را شروع نکرده بود، حدود 1.1 تا 1.2 درجه سانتیگراد است.
هرچند جهان با وجود همه تلاش ها برای مهار گازهای گلخانه ای در مسیر رسیدن به میزان افزایش دمای حدود 2.5 درجه سانتیگراد تا سال 2100 است. سازمان ملل اعلام کرده است که حفظ حد 1.5 درجه سانتیگراد افزایش دما به سرعت در حال ناممکن شدن است.
بر اساس گزارش جدید مجمع جهانی اقتصاد (WEF)، تغییرات اقلیمی تا سال 2050 منجر به 14.5 میلیون مرگ و 12.5 تریلیون دلار خسارت اقتصادی در سراسر جهان خواهد شد.
در بیانیه مطبوعاتی مجمع جهانی اقتصاد آمده است: این گزارش بر اساس سناریوهای مطرح شده توسط هییت بین دولتی تغییرات آب و هوایی در مورد محتمل ترین مسیر برای افزایش میانگین دمای سیاره، 2.5 تا 2.9 درجه سانتیگراد نسبت به سطوح پیش از صنعتی شدن، تهیه شده است.
این گزارش شش پیامد عمده تغییرات آب و هوایی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است که عبارتند از سیل، خشکسالی، امواج گرما، طوفان های استوایی، آتش سوزی های جنگلی و بالا آمدن سطح آب دریاها.
طبق این مطالعه، تخمین زده می شود که سیل به تنهایی باعث مرگ 8.5 میلیون نفر تا سال 2050 شود. همچنین پیش بینی می شود خشکسالی به عنوان دومین عامل مرگ و میر ناشی از تغییرات اقلیمی جان 3.2 میلیون نفر را بگیرد.
از سوی دیگر، انتظار می رود که امواج گرما تا سال 2050 بیشترین ضرر اقتصادی را به همراه داشته باشد که حدود 7.1 تریلیون دلار تخمین زده می شود.
این گزارش همچنین هشدار داده است بحران آب و هوا، نابرابری جهانی در حوزه بهداشت را تشدید خواهد کرد و آسیب پذیرترین جوامع بدون شک بیشترین آسیب را متحمل خواهند شد. مناطقی مانند آفریقا و جنوب آسیا به دلیل منابع محدود مانند زیرساخت ها و تجهیزات پزشکی ضروری به ویژه در برابر تاثیرات تغییرات آب و هوایی آسیب پذیر خواهند بود.
به گزارش شینهوا، مجمع جهانی اقتصاد در این گزارش از ذینفعان جهانی خواست تا اقدامات قاطع و استراتژیک برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و کاهش اثرات منفی تغییرات آب و هوایی بر سلامتی را انجام دهند.
پایان خبر ویکی بلاگ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "امارات، آذربایجان و برزیل ایتلاف آب وهوایی تشکیل می دهند" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "امارات، آذربایجان و برزیل ایتلاف آب وهوایی تشکیل می دهند"، کلیک کنید.